Ingrediënten :

– 4 kalfsmignonettes van 120 g elk
– 600 g bloemige aardappelen
– 200 g bloem
– 200 g beukenzwam
– 200 g kastanjepaddestoelen
– gemalen belegen kaas
– olijfolie
– 1 teentje look
– verse rozemarijn en dragon
– 1 pakje roquette
– peper en zout

Gnocchi met paddestoelen en kalfsmignonette

4 personen

Bereiding :

Stoom de geschilde aardappelen gaar. Prak ze en roer er de bloem, peper, zout en flink wat gemalen kaas naar smaak door. Doe het aardappelbeslag over in een spuitzak met brede mond.
Bestrooi een plaat met bloem en spuit lange repen van het beslag. Snijd die vervolgens tot stukjes ongeveer zo groot als een duimnagel. Maak kleine inkervingen in de gnocchi voor een mooier resultaat. Zet nog even in de koelkast om ze makkelijker van de plaat te krijgen voor het koken. Kook de gnocchi in gezouten water. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Giet ze af.
Reinig de paddestoelen en snijd ze in stukken.
Marineer de mignonettes met olijfolie, fijngesneden look en rozemarijn. Kruid met peper en zout. Verwarm olijfolie in een pan en schroei het vlees op beide zijden dicht. Zet dan het vuur laag om rustig verder te garen voor een sappiger resultaat. Laat het vlees 5 minuten rusten voor het serveren.
Bak intussen de paddestoelen kort aan in hete olijfolie. Doe er de gnocchi bij en kruid met peper, zout en geplukte dragonblaadjes. Strooi er flink wat gemalen kaas over en bak nog even verder. Haal de pan van het vuur en werk af met gesneden roquette.
Snijd het vlees in plakken en serveer met de gnocchi en de paddestoelen. 

Recept : Geert Van Der Bruggen